МАКФАКС

Економија

Директорот на МЖ Траспорт поднесе оставка

Директорот на МЖ Траспорт поднесе оставка

Економија

  Генералниот директор на „Македонски железници – Транспорт“, Никола Костов, поднесе оставка на функцијата, откако една недела вработените се во штрајк поради неисплатени плати. Поради штрајкот, патничкиот и товарниот железнички

Прочитајте го целиот напис
23.02.2017

Државна помош за самовработување на лицата со попреченост

Државна помош за самовработување на лицата со попреченост

Економија

  Со државна помош се овозможува самовработување на лицата со попреченост, а огласот е објавен во четврток. „Со мерката за самовработување на лица со попреченост, Владата дава една сериозна поддршка

Прочитајте го целиот напис
23.02.2017

Русите започнаа со извоз на новата „лада“ на германскиот пазар

Русите започнаа со извоз на новата „лада“ на германскиот пазар

Компании

Рускиот производител на автомобили Автоваз започна со продажба на новата „лада“ на германскиот пазар. „Моментално повеќе од 200 автомобили се извезуваат во Германија. Почетната цена е околу 12.500 евра за

Прочитајте го целиот напис
23.02.2017

Македонски Телеком ги објави нередивираните финансиски извештаи

Македонски Телеком ги објави нередивираните финансиски извештаи

Компании

Македонски Телеком АД-Скопје ја задржа водечката позиција на пазарот во фиксни говорни услуги на крајот од 2016 година, покажуваат неревидираните финансиски извештаи согласно Меѓународните стандарди за финансиско известување (МСФИ). Приходите

Прочитајте го целиот напис
23.02.2017

Годишен извештај на Херитиџ: Македонија на 31-то место во светот во однос на економските слободи

Годишен извештај на Херитиџ: Македонија на 31-то место во светот во однос на економските слободи

Билтен

  Премиерот Емил Димитриев во четвртокот оствари средби со Тери Милер, директор за трговија и економија на фондацијата Херитиџ и

Прочитајте го целиот напис
23.02.2017

Повеќе чартер летови меѓу Македонија и Египет за равој на туризмот

Повеќе чартер летови меѓу Македонија и Египет за равој на туризмот

Економија

  Поврзување на Македонија со Египет со чартер летови би придонело за зголемување на бројот на туристи во двете земји,

Прочитајте го целиот напис
23.02.2017

Позитивно расположение кај инвеститорите на Македонската берза

Позитивно расположение кај инвеститорите на  Македонската берза

Берзи

Вкупниот промет остварен на Македонска берза во средата изнесуваше 50,7 милиони денари.   Повеќе од третина од остварениот промет припадна

Прочитајте го целиот напис
23.02.2017

Бесплатна интерактивна телевизија со Вип Комбо

Бесплатна интерактивна телевизија со Вип Комбо

Билтен

Вип во четврток најави воведувањето на интерактивна телевизија со која го зголемува квалитетот на гледање на телевизиските програми. Со интерактивната

Прочитајте го целиот напис
23.02.2017

На Волстрит нов рекорд на Dow Jones

На Волстрит нов рекорд на Dow Jones

Берзи

На Волстрит во средата индексот S&P 500 благо падна, бидејќи вложувачите се претпазливи поради можното зголемување на каматите на американската

Прочитајте го целиот напис
23.02.2017

Силниот долар ја стабилизираше цената на нафтата

Силниот долар ја стабилизираше цената на нафтата

Берзи

Силниот долар ги запре цените на нафтата на меѓународните берзи, придушувајќи го оптимизмот во врска со намаленото снабдување што го

Прочитајте го целиот напис
23.02.2017

Макфакс е-билтен

Email *