ДПМ прими нови членови

ДПМ прими нови членови

Друштвото на писателите на Македонија прими осум нови члена, и тоа: Живко Грозданоски, Фросина Пармаковска, Игор Станојоски,…

Филхармонијата ќе поднесе приговор до Министерството за култура за одобрување непостојни проекти

Филхармонијата ќе поднесе приговор до Министерството за култура за одобрување непостојни проекти

Македонската филхармонија ќе поднесе приговор до Министерството за култура за одобрување средства за непостојни проекти. Ваквата одлука…

Филхармонија доби 4.600 евра за концерт со „Бернајс пропаганда“, групата тврди дека не потпишала апликација

Филхармонија доби 4.600 евра за концерт со „Бернајс пропаганда“, групата тврди дека не потпишала апликација

Македонската филхармонија доби 4.600 евра од Министерството за култура за концерт со групата „Бернајс пропаганда“ кој е…